Tjenesten leveres
av creativebit

 


    Arkiv 2007
 

 
KORPSGALLA LILLESTRØM 2007, Lørdag 27.10.2007
 
Oppegård Janitsjar deltok for 2. gang på Korpsgalla som arrangeres av NMF i samarbeid med Opus82 (sist gang - i 2005 - vant vi). Korpsgalla er en uhøytidlig underholdningskonkurranse, og det deles ut opptil 10 ekstrapoeng for programvalg.
Spenningsnivået var høyt da vi satt oss på scenen kl. 09.40 for oppvarming, men tror de fleste nerver roet seg mange hakk når vi fikk blåst skikkelig ut og kjent på lyden i salen (og ja; det var flott lyd i salen!). Litt ekstra spennende også fordi dette tross alt var vår første "greie" med Frode. Nå hadde vi øvd og øvd, sett - og hørt - på Frode sin frustrasjon når vi blir så ivrige at vi glemmer at vi skal starte crescendoen på 3. slaget - vi starter på 2.slaget..... - og øvd og øvd igjen - PÅ 3. SLAGET!! -  i hele 2 måneder. Her og nå skulle det avgjøres......
 
Kl. 10.25 startet vi på vårt 25 min. lange konkurranseprogram. Stykket vi spilte heter "Windows of the World", komponist: Peter Graham. Det består av 6 satser som alle representerer en "bit" av verden. Fantastisk flott stykke, og enormt morsomt å spille. Mange av våre medlemmer var i ilden som solister, og alle presterte helt fantastisk bra! Vi er sååå stolte av dere alle sammen!
 
Dommerenes dom sa 90 poeng for fremføringen og 9 for programvalget! Dette ga oss en 2. plass. Et enormt bra resultat, og vi kan absolutt være SVÆRT stolte av det vi gjorde:-) Gratulerer alle sammen - og en ekstra takk til deg Frode som virkelig har vist at du kan få oss til å gjøre det meste, - bare du maser mye nok:-)
Strusshamn vant med 100 poeng (92+8), og det var en meget verdig vinner. Vi gratulerer!
 
SOMMERKONSERTEN 2007
"Last night med Wensberg"
 
Konserten gikk av stabelen lørdag 9. juni, og et kapittel er avsluttet.
En fullsatt sal ble med på vår avskjed med Morten etter 5 flotte år!  
Kveldens konferansier var Bibbi Neergaard 
med god hjelp fra Ludvig (fra Flåklypa).
 
Som en liten "avskjedsgave" hadde vi i korpset arrangert en liten overraskelse til Morten.
Morten hevet intetanende taktstokken da vi, etter programmet, skulle spille "Barnard Castle", men han erfarte plutselig at korpset, m/forsterkninger (Johnny Christiansen på bass og Per-Erik Fjeld på gitar), plutselig tok fullt og helt styringen. 
 
Korpset og "guttaboys" spilte "Smoke on the water" (arr. for korps av Johnny Christiansen), og det er vel unødvendig å si at rockefoten satt løst !  Morten fikk heldigvis servert en "styrketår" og trøstens ord av Ludvig, mens korpset slo seg løs i heftig rock!!
 
Vi takker Morten for 5 flotte år, og ønsker deg masse lykke til i din profesjonelle tilværelse!
 
 
 
NY DIRIGENT!
Som kjent er vår dirigent Morten Wensberg inne i sin siste sesong. Han takker for seg til sommeren etter 5 år. Under Mortens ledelse har vi hatt en flott musikalsk utvikling, og det har vært knyttet mye spenning til hvem som skulle overta ved roret og føre oss videre. Det er nok ingen hemmelighet at jakten på Mortens arvtager har vært lang og møysommelig.

Oppegård Janitsjar har den store glede å presentere Frode Amundsen som vår nye dirigent fom. høsten 07. Frode Amundsen er tubaist og har jobbet i flere av skandinavias symfoniorkestere. Nå er han ansatt som tubaist i Oslo Filharmoniske Orkester. Frode er mye brukt som foreleser, dirigent, dommer, solist og kammermusiker i Skandinavia og England.
Den siste tiden har han bl.a. hatt prosjekter med Molde Brassband, Oslo Brassband (ifbm. NM 2007) samt Oslofjord Brassband som han har frem til sommeren.
 
Vi gleder oss til å ta fatt på veien videre sammen med Frode, og ønsker ham hjertlig velkommen til oss!

TUR TIL RINGEBU 23.3 - 25.3. 2007
Oppegård Janitsjar var på tur til Ringebu i helgen 23.3 - 25.3. Vi besøkte Ringebu Musikklag, og sammen hadde vi konsert på Ringebu Ungdomsskole. Lørdag kveld - etter endt konsert - var det hæla i taket og fest til langt uti de små timer! Kanskje unødvendig å si at lydnivået på bussturen hjem søndag var relativt beskjedent

Under besøket bodde vi på
Frya leir. Her var det innkvartering i "menigbrakka" eller "befalsbrakka" - for de som ville ha enkeltrom! Standarden var enkel, men veldig koselig!  

Vi takker Ringebu Musikkforening for en veldig koselig helg - og for meget vel gjennomført fest lørdag kveld!!
 
 
NYTTÅRSKONSERTENE 2007
 
ble gjennomført som planlagt i Kolben 5., 6. og 7. januar 2007 for 3 fulle hus.
 
Her kan du lese hva ØB skrev om Nyttårskonsertene
 
Her kan du lese hva Lokalavisen Oppegård skrev om Nyttårskonsertene
 
HER kan du lese litt om hva du gikk glipp av hvis du ikke overvar en av konsertene
 
TINE THING HELSETH        OG       INA KRINGLEBOTN