Tjenesten leveres
av creativebit

 


    Nyttårskons 2004
 

Her kan du lese litt om hva du gikk glipp av dersom du ikke var på årets Nyttårskonsert. Sørg for å bestille billetter tidlig for den neste Nyttårskonserten andre helgen i 2005. Billett salget begynner i slutten av november.


Nyttårskonserten 2004
Fredag 9. til søndag 11. januar. 

Nedenfor følger en presentasjon av vår solister.


TORHILD SIVERTSEN
Av en eller annen grunn ser Torhild Sivertsen idag ut som seg selv for 15 år siden, da hun debuterte med Tomboy. Eldre er hun i all fall ikke blitt, og like blid. Humøret er forresten, ved siden av musikken selvfølgelig, Torhilds varemerke. I tillegg til at hun elsker å lage mat - for andre enn seg selv, tydeligvis... Torhild er en selverklært livsnyter, og det merkes på hennes holdning til musikken. Ja, det merkes på musikken også, med tanke på at det er hennes livs kjærlighet, mannen Per Hansmark, som har skrevet nesten alt på hennes andre soloplate, Airborne. For Torhilds livsglede må ha smittet over på ham i arbeidsrommet også.

Tomboy ja, det var der det startet, og etter den godt mottatte debuten i 1985 med Time To Be Free, var det oppfølgeren Back To The Beat (1987) som virkelig betød gjennombruddet for Torhild, daværende kjæreste Per og resten av Tomboy.

I perioden etter Tomboy holdt allikevel Torhild Sivertsen sangen ved like. Ikke bare utviklet hun seg som utøver, hun lærte seg blant annet å improvisere mer, og nesten 150 konserter i løpet av to år med Notodden Bluesband ga henne inspirasjon til å prøve seg på andre musikkformer samt en erkjennelse av at hun kunne og ville mer.

Torhild elsker å opptre, og var ikke sen om å komme igang etter at Tomboy ble erklært for døde, blant annet på grunn av at Per - Torhilds mann - ikke lenger følte for å turnere. Men kona ville ut, blant annet med før nevnte Notodden Bluesband.

Hun har sunget med jazzgruppa Real Thing og vært med Kringkastingsorkesteret til Tallin. Og så har hun deltatt på et par barneplater. Torhild kaller seg selv livsnyter og individualist. Hun er makelig anlagt, elsker livet, men kan godt glemme tid og sted. Hun er glad i alt som er godt, inkludert mat som er hennes andre lidenskap.
 


NORDRE GREVERUSMANNSKOR
Nordre Greverusmannskor - NGK - ble stiftet i 1950 av brødrene Einar, Roy og Leif Spolén som alle var knyttet til Greverud. Sammen med disse var også to venner fra det lokale distrikt.

Koret har opp gjennom alle år vært et "familiekor" med innslag av utenforstående, og består i dag av 12 medlemmer hvorav 8 er i slekt med hverandre i en eller annen form.


OPPEGÅRD STORBAND
Oppegård Storband har sitt utspring fra Oppegård Janitsjar og ble stiftet i begynnelsen av 2000. Med øvelser, seminarer og iherdi innsats i alle ledd har de iløpet av kort tid etablert et høyt nivå. De har et variert repertoar, som primært er rettet mot dansemusikk. I løpet av disse første årene har det allerede vært mange spilleoppdrag på julebord, skoleball, jubiléer og bryllup.

I forbindelse med 525 års jubileum for Oppegård sin vennskapskommune i Litauen spilte storbandet på en utescene for i underkant av 10 000 tilskuere. Dette var en knallstart på det første året som storbandet ble drevet på permanent basis.

Storbandet ledes i dag av saksofonist Ola Welo og har syv medlemmer som også spiller Oppegård Janitsjar.


OSLO CALEDONIAN PIPE BAND
Det finnes flere sekkepipekorps i Sverige og Danmark, men OCPB er faktisk ikke bare det første, men også det eneste Skotske sekkepipekorpset i Norge. Korpsets historie går tilbake til november 1994, da de fire sekkepipe-entusiastene Stig Ulvad, Peter MacAlister-Hall, Don Hunter og Åge Jonny Jørgensen kom sammen for å planlegge oppstarten av det første sekkepipekorpset i Norge. Etter at dette møtet fant sted ble det laget en artikkel om oss i Aftenposten Aften. Som følge av denne artikkelen så ble nye medlemmer rekruttert. En januardag i 1995 møtte de første medlemmene opp til den første øvelsen som fant sted i lokalene til Frelsesarmeen på Rodeløkka.

Fra høsten 1994 til januar 1997 var korpset kjent under navnet "The MacLeod Pipes & Drums of Norway". Den musikalske ledelsen av korpset ble etter hvert overtatt av skotten Robert Robertson i januar 1997 og navnet på korpset ble samtidig forandret til "Oslo Caledonian Pipe Band". Dette for å markere den skotsk-norske tilhørigheten. "Caledonia" er det latinske navnet for Skottland. Robert har tidligere spilt i Boghall & Bathgate Caledonian Pipe Band som er ett av Skottlands bedre korps.

Korpset består i dag av 9 aktive musikanter og ca 10 aspiranter. Vi har for tiden seks sekkepipe-spillere og tre trommeslagere, en på basstromme og to på skarptromme. Omtrent halvparten av medlemmene er norske resten er enten skotsk, amerikansk eller engelsk.

Korpset har fått mye publisitet og mange artige oppdrag. Korpset har ofte figurert i media som Aftenposten og Oslo avisen. Vi har også vært på lufta hos NRK P3 og blitt filmet av Norge Rundt. Høsten 1988 spilte korpset sammen med HMKG Gardemusikken under avdukingen av Pillarguri-statuen i Otta. Så vellykket var dette samspillet, at vi ble invitert til å spille sammen med Gardemusikken under den årlige avslutningskonserten deres i Oslo Konserthus den 12. desember. Da spilte vi til stor begeistring for publikum som inkluderte Kong Harald og andre prominente gjester. I slutten av Desember spilte vi inn to melodier på HMKGs CD plate.