Tjenesten leveres
av creativebit

 


    Nyttårskons 2005
 
 

NYTTÅRSKONSERTEN 2005

 

Her kan du lese litt om Nyttårskonserten 2005.
 
Nyttårskonserten ble som tradisjonen tro gjennomført i helgen 7., 8. og 9. januar 2005 og ble en kjempesuksess.  Vil vi takke vårt store pulikum som iår også ble oppfordret til å gi til flodbølge-ofrene i Sør-Øst Asia.  Det ble samlet inn hele kr. 28.545 og sammen med korpsets eget bidrag på kr. 5.000 kunne overrekke Norsk Folkehjelp kr. 33.545,-
 
TUSEN TAKK FOR DEN KJEMPEFLOTTE STØTTEN.
 
Her kan du lese hva Østlandets Blad skrev om konserten.
 
 
Vil vil også benytte anledningen til å takke alle våre støttespillere til Nyttårskonserten fra
artister, lyd & lys og annonsører
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Oppegård Janitsjar har igjen gleden av å invitere til stor Nyttårskonsert i Kolbotn Kinoteater den 7., 8. og 9. januar 2005.  Etter en kjempesuksess i fjor med 3 konserter vil vi også i år gjenta dette.. Vår tradisjonelle nyttårskonsert vil i år inneholde spennende artister og musikalske godbiter som seg hør og bør.  Årets hovedartist vil være vår alles kjente Benedicte Adrian, bedre kjent som en av Dollie-jentene.  Vårt eget Storband vil også i år trå til med låter det er ”trøkk i” hvor Count Basie vil stå sentralt. I tillegg til solist fra egne rekker, Tom Bratbak, vil vår musikalske leder av storbandet, Ola Welo (Saksofonist), være solist.
   

BENEDICTE ADRIAN

 

16 år gammel debuterte Benedicte Adrian på plate som sanger/komponist/tekstforfatter.Albumet "Første Akt" ("First Act") solgte i mer enn 50.000 eksemplarer i Norge og Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian i duoen Dollie mottok "Spellemannprisen 1980" for beste pop-album. Platen ble senere utgitt i Japan (etterfulgt av “Dollie’s Diary”). I 1981 og 1982 ga Dollie ut 2 nye pop-album med egenkomponert musikk. ("Dollie`s Dagbok" og "Rampelys").
 
 Foto: Morten Bendiksen/(C) 
 
 1985 begynte duoen, nå under navnet "Dollie de Luxe", å blande gode gamle rocke-klassikere med opera-svisker. "Queen of the Night/Satisfaction", som fører Mozart sammen med The Rolling Stones, solgte i mer enn 200.000 eksemplarer i Frankrike og ble lansert i 10-15 europeiske land sammen med albumet "Rock vs. Opera".

I 1986 ble duoen invitert til å opptre under "EXPO ‘86" av det Kanadiske (!) vertskapet på Verdensutstillingen i Vancouver. Etter tre konserter, ble The Expo Theatre (kapasitet: 4000 seter) gjenåpnet for å huse de norske musikerne. Duoen opptrådte for fulle hus de siste 4 dagene av verdensutstillingen, og ble av arrangørene offentlig erklært som den store oppdagelsen under "Expo `86"(The Great Discovery of "EXPO ‘86"). Platen "Rock vs. Opera" ble deretter utgitt også i Canada.
 
Etter hundrevis av TV- og radio-opptredener som pop-artister, startet "Dollie de Luxe" å komponere ny musikk, inspirert av arbeidet med "Rock vs. Opera". Benedicte Adrian fortsatte å bruke sin klassisk skolerte koloratur-sopran som Maria Vittoria i opera-musicalen "Which Witch", som ble urfremført under "Festspillene i Bergen" i konsertform i 1987. Opera-musicalen ble stadig utviklet gjennom de neste 5 årene, med utgivelser av i alt 3 CD`er, og i 1992 ble den ferdige forestillingen satt opp på The Piccadilly Theatre i London. Dette er første gangen det har stått norske arrangører og komponister bak en London West End-produksjon. (Vist på TV i Scandinavia.)

I 1988 ble Benedicte invitert til å opptre som Nattens Dronning i Mozart`s "Tryllefløyten" på Den Norske Opera. Hun har siden fortsatt å opptre som ren klassisk sangerinne i forskjellige opera og konsert-sammenhenger.
 
 
 
Foto: Morten Bendiksen/(C) 
Henriette VIII - og hennes seks ekte menn", en ny musical signert komponistene Adrian/Bjørnov, la ut på Norges-turne i 1995. Stykket er løselig basert på den engelske renessansekongen Henrik VIII`s livshistorie. Han giftet seg 6 ganger og hogg hodet av de fleste av sine hustruer. Det går selvfølgelig like hardt ut over Henriette VIII`s ektemenn...

Sommeren 1997 hadde musikalen "Brødrene Dal og jakten på det magiske vikingesverdet" premiere i fornøyelsesparken Tusenfryd utenfor Oslo med de kjente komikerne Kirkvåg/Lystad/Mjøen i hovedrollene og som manusforfattere. Benedicte spilte rollen som datteren til Badejarlen, Kristin Lavannsdatter, som forelsker seg i Sigurd Høyvannsbukser. Benedicte komponerte sangen "Holder du av meg" som også ble med på CD`n "Brødrene Dal på Vikingtokt". (Utgitt samme år).

Etter å ha lekt med musikalske opera-elementer i mange år, utga Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian en ren pop-plate som duo kalt "adrian/bjørnov" i 1999. Samleplaten "Dollie`s Beste" kom ut høsten 2001.
 
Benedicte Adrian har flyttet til Frankrike, hvor hun komponerer nytt materale, men er stadig i Norge for å jobbe med Ingrid, gjeste-synge i operaoppsetninger som "Olav Engelbreksson" (som Lucie på Steinvikholm Slott 1998-2002) eller opptre som artist på egen hånd i både pop og opera-sjangeren. Hun synger bl.a. på Sølvguttenes juleplate fra 2001. 
Juli 2001 hadde "Den Syngende Fr. Detektiv" premiere i Gamlebyen i Fredrikstad. Adrian/Bjørnov sto for musikken med tekst og manus av Klaus Hagerup og Nils Nordberg. Dette stykket ble satt opp på Centralteateret i Oslo i September 2002. Dette er første gangen Benedicte har skrevet musikk til en musikal hvor hun ikke selv deltar på scenen. 
 
 
Foto: Morten Bendiksen/(C)
 
Benedicte har den norske stemmen til Esmeralda i Disney-filmen "Ringeren i Notre Dame" (1 og 2), samt Zippora`s stemme i Steven Spielbergs tegnefilm "Prinsen av Egypt" (Dream Works Productions).

Da Jan Werner Danielsen satte opp forstillingen “Back to Broadway” i Tønsberg sommeren 2002, valgte han å ta med seg Lisa Stokke, Kåre Conradi og Benedicte Adrian på scenen. Denne forestillingen har siden turnert store deler av Norge. Benedicte Adrian ble også med på to julekonsert-turneer Norge rundt. (2002-03)

Sommeren 2004 spilte Benedicte rollen som Solveig i Peer Gynt spelet ved Gålå vannet i Gudbrandsdalen, med Svein Sturla Hungnes som hovedrolleinnehaver samt regissør.

På Tor Endresens plate som utgis i oktober 2004, gjør Benedicte en duett med Tor, hvor teksten er skrevet av henne. "The Runaway Song" synges delvis på engelsk og fransk.

Hun gjør sin første lille operarolle i Frankrike i en beskjeden oppsettelse av "Dido og Aeneas" (H. Purcell) i november

 
 
OLA WELO
Ola Welo er 29 år gammel og er utdannet i musikk, statsvitenskap og Nord Amerikanske studier ved Universitetet i Oslo, men det er musikken som står hans hjerte nærmest.  Han jobber som freelance musiker, arrangør og kapellmester, dirigent for korps og storband.  Han har vært Oppegård Storbands musikalske leder de siste 2 år. 

OPPEGÅRD STORBAND 

Storbandet har sitt utspring fra Oppegård Janitsjar og ble stiftet i begynnelsen av 2000. Med øvelser, seminarer og iherdig innsats i alle ledd har de i løpet av kort tid etablert et høyt nivå. De har et variert repertoar, som primært er rettet mot dansemusikk. I løpet av disse første årene har det allerede vært mange spilleoppdrag på julebord, skoleball, jubileer og bryllup.

I forbindelse med 525 års jubileum for Oppegård sin vennskapskommune i Litauen spilte storbandet på en utescene for i underkant av 10. 000 tilskuere. Dette var en knallstart på det første året som storbandet ble drevet på permanent basis.

Storbandet ledes i dag av saksofonist Ola Welo og har seks medlemmer som også spiller Oppegård Janitsjar.