Om oss

Oppegård Janitsjar

Et amatørkorps for unge og voksne.

Består i overkant av 50 medlemmer

Medlemmene er i alderen 15 - 84 år

Ble stiftet i 1931 under navnet Myrvoll Hornmusikk

Har spilt inn CD-en "Meitemarkens Vel"

Den største satsingen hvert år er Nyttårskonsertene med 3 fullsatte konserter.

Konsertkorpset

Oppegård Janitsjar har i alle år arrangert ulike konserter, og det er vel det vi kanskje gjør best. Vi deltar også med jevne mellomrom i Regionsmesterskap eller Norgesmesterskap for janitsjarkorps, senest i 2018 og skal også delta i 2019. Vi oppfordrer derfor deg som tilhører å komme på en av våre konserter for å oppleve oss i vårt ess!

Nyttårskonserten

Korpsets årlige Nyttårskonsert(er) er blitt en tradisjonsrik og sikker vinner den andre helgen i det nye året siden 1985. I 2019 hadde vi altså 35 års jubileum. Hvert år klarer vi å fylle Sal 1 i Kolben Kulturhus tre kvelder på rad, dvs. godt over 1.000 solgte billetter.

Sommerkonsert

For å holde tilhørerene våre "varme" frem mot neste Nyttårskonsert prøver vi også å avholde en konsert i midten av juni. Her har det vært alt fra "Norsk aften" til "Fransk aften". De siste årene har vi hatt veldedighetskonsert på Låven (Østre Greverud Gård) til inntekt for både Kreftforeningen og Sykehusklovene. Rammen er ofte litt løsere i snippen enn nyttårskonsertene, og konsertene avrundes ofte med fest og moro.

Høstkonsert

For å gjøre ventetiden, for både oss og publikum, til Nyttårskonserten kortere, avholder vi ofte en konsert i løpet av høsten. Unge Talenter, Nattkonsert, Halloween-konsert, Ønskekonsert eller samarbeidskonserter med annet korps, kor, jazzband eller lignende er gjennomført. Variasjonen har vært stor, og fortsatt er mulighetene mange. Høsten 2013 arrangerte vi for første gang "Oktoberfest" i Kolbens sal 1 som ble en stor suksess og hvor vårt eget "Oberhof Musikblaskapelle" besørget skikkelig ompamusikk. Dette er en dugnad vi har gjennomført i 5 år siden.

Tips oss!

Dersom du som publikum, tidligere medlem eller permittert medlem, korpsnerd, gardist, hobbymusiker eller surfer har en ide til et konsert-konsept eller musikkstykke som du vil høre på en av våre konserter, setter vi stor pris på å motta en e-post med noen linjer.

Bli medlem?

Er du utøvende musiker uten noe sted å spille?
Har hornet ligget på hylla en stund, kanskje på tide å blåse støv av det?
Er du medlem i et skolekorps og leter etter et janitsjarkorps å begynne i?

I Oppegård Janitsjar er alle velkomne som medlemmer. Vi tilpasser repertoaret etter det nivået som er å hente i de ulike gruppene eller hos den enkelte utøver. Dersom du er litt usikker på dine egne ferdigheter, er vi helt sikre på at du vil finne deg til "rette" i gruppen din. Er du fremadstormende og full av selvtillit, vil vi etter beste evne finne soloer eller soliststykker du kan bryne deg på. Ta gjerne kontakt på oppegardjanitsjar@gmail.com!

Øvelse informasjon:
Sted:     Flåtestad Ungdomskole
Dag:      Onsdag
Tid:        19.00 - 21.30
Søk
Driftes av Styreportalen AS